Data analist en reporter

Aantal uren per week: 32-36 uur per week uur
Sluitingsdatum: 18-11-2019

‘Ga jij opsporing van kanker verbeteren door data?’

De bevolkingsonderzoeken borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker worden in Nederland uitgevoerd en gecoördineerd door vijf (nu nog regionale) screeningsorganisaties. De Facilitaire Samenwerking Bevolkingsonderzoeken (FSB) is een coöperatie die activiteiten ontplooit op het gebied van informatietechnologie, informatiemanagement, contractbeheer en gezamenlijke inkooptrajecten ten behoeve van de vijf screeningsorganisaties. Belangrijke taken van de FSB zijn het beheer en de doorontwikkeling van het op maat gemaakte IT-systeem ter ondersteuning van de bevolkingsonderzoeken en het realiseren of verbeteren van de data-uitwisseling met ketenpartners van de screeningsorganisaties. De FSB transformeert zich momenteel van beheerorganisatie naar een netwerkorganisatie die data hoog op de agenda heeft staan.

De FSB ziet zichzelf als trotse partner bij de opsporing van kanker. In het dagelijks handelen is de FSB herkenbaar door 4 kernwaarden; betrokken, taakvolwassen, duurzaam en betrouwbaar.

De afdeling Business Intelligence verzorgt rapportages aan medewerkers van de screeningsorganisaties, FSB en andere instellingen. Het BI-team bestaat uit ca. 6 personen die enerzijds de extractie en transformatie van de data verzorgen, anderzijds de rapportages vormgeven conform de wensen van de gebruikers.

Voor ons BI-team zijn we op zoek naar een proactieve, nauwkeurige, resultaatgerichte en ervaren:

Data analist en reporter (32-36 uur per week, in Utrecht)

Wat ga je doen?

Samen met collega’s van het BI-team verwerk je data tot gedegen dashboards, rapportages en bruikbare inzichten. Je helpt mee om complexe vraagstukken inzichtelijker te maken. Je voert het gesprek met diverse groepen gebruikers waaronder medewerkers van de screeningsorganisaties en van andere organisaties waaronder medisch specialisten en onderzoekers. Je analyseert hun wensen en vertaalt die naar gedetailleerde specificaties voor rapporten. Je werkt mee aan de ontwikkeling van diverse rapportages. Omdat deze functie raakvlakken heeft met de techniek, heb je voortdurend contact met je teamgenoten, waarmee je op zoek gaat naar de best mogelijke oplossingen. Daarnaast speel je een (sturende) rol in de ontwikkeling en het gebruik van een uniforme set van indicatoren en werk je mee aan projecten ter bevordering van datakwaliteit.

Als data analist en reporter richt jij je op:

 • Vertalen van de business vraag naar functionele en technische ontwerpen voor BI-oplossingen;
 • Ontwikkelen van dashboards, rapportages en query’s op de bestaande data-modellen van de organisatie;
 • Opstellen en up-to-date houden van (gebruikers)documentatie.

Je ontvangt leiding van de teamleider BI.

Wie ben jij?

 • Je hebt een afgerond WO-diploma op het gebied van gezondheidszorg/epidemiologie, (bedrijfskundige) informatica of vergelijkbaar
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring in een vergelijkbare functie
 • Je hebt ervaring met het bouwen van queries, het doen van data-analyses en/ of het optimaliseren van ETL-processen
 • Je hebt kennis van statistiek en analysemethoden.
 • Je bent sterk analytisch ingesteld en kunt helder communiceren, zowel mondeling als schriftelijk
 • Je bent proactief en secuur en kunt zelfstandig werken
 • Je werkt gestructureerd en bent resultaatgericht
 • Je denkt in oplossingen en mogelijkheden om rapportages en dashboards maximaal aan te laten sluiten bij de doelstellingen van je opdrachtgevers, ook ben je in staat hierin te adviseren. Je bent nieuwsgierig naar de behoefte achter gewenste data en rapportages en gaat graag in gesprek op welke wijze je dit het beste kunt invullen. Je kunt goed doorvragen en hebt snel door wat een gebruiker echt nodig heeft.
 • Je hebt kennis van/ ervaring met (verschillende) analytische tools, SQL en/of MS SSIS.

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende functie in een lerende organisatie met een belangrijke maatschappelijke doelstelling.
 • Het betreft een aanstelling van 32-36 uur per week, in eerste instantie voor de duur van een jaar.
 • Het kantoor van FSB bevindt zich op Hoog Catharijne in Utrecht.
 • Een salaris op basis van FWG 55/60 (CAO-Ziekenhuizen) minimaal € 2665,- en maximaal € 4466,- per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week bedraagt, inclusief 8,33% vakantiegeld en 8,33% eindejaarsuitkering.
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een sportvergoeding.

Reactie:

Ben je enthousiast geworden voor deze functie en zie je jezelf een steentje bijdragen aan het voorkomen van diverse vormen van kanker in Nederland, solliciteer dan vóór 18 november 2019 direct via onderstaande knop ‘Solliciteer’. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op dinsdag 26 november a.s.

Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met mw. Dr. ir. E. van Heijningen, Teamleider BI, telefonisch te bereiken via de FSB balie: 030 230 5995 of per mail op:  evanheijningen@fsb-ssc.nl

Deze vacature zal tegelijkertijd zowel intern als extern worden geplaatst. Detachering vanuit een screeningsorganistatie naar FSB is mogelijk. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar interne kandidaten.

Bijzonderheden:

 • Jouw sollicitatiebescheiden wordt uiterlijk drie maanden na afronding van de selectieprocedure vernietigd. Je wordt pas bij de FSB benoemd nadat er een Verklaring Omtrent Gedrag naar aanleiding van het antecedentenonderzoek is afgegeven.
 • Als deze niet kan worden afgegeven, volgt geen aanstelling.
 • Een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten).
 • Het inwinnen van referenties maakt deel uit van het sollicitatieproces.
 • Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.

Solliciteer > 

 

 

Contact

Hoofdkantoor
FSB Landelijk Beheer

Bezoekadres:

Godebaldkwartier 435
Gebouw Janssoenborch, 9e etage
3511 DT Utrecht
030 230 59 95

Helpdesk
t  030 2305 993

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Route