Mbo'ers gezocht: screeningsassistent voor borstonderzoek (m/v)

Aantal uren per week: 32-36 uur

De bevolkingsonderzoeken borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker worden in Nederland uitgevoerd door vijf screeningsorganisaties. Bevolkingsonderzoek Midden-West is de screeningsorganisatie die binnen Noord-Holland, Flevoland en Utrecht zorg draagt voor de vroegtijdige opsporing van borst-, baarmoederhals- en darmkanker. Dit doen wij door het uitvoeren van kwalitatief hoogwaardig bevolkingsonderzoek met als doel gezondheidswinst te realiseren en sterfte terug te dringen.

Bevolkingsonderzoek Midden-West is op zoek naar:

Screeningsassistenten (m/v)

Na een interne opleiding van 4-5 maanden voer je als screeningsassistent zelfstandig het basis borstonderzoek uit bij vrouwen in de leeftijd van 50 tot en met 75 jaar. Zo’n onderzoek vindt plaats in een mobiel of vast onderzoekscentrum. Je werkt onder begeleiding van één of meerdere hbo-geschoolde Medische Beeldvormings- en Bestralingsdeskundigen (MBB’ers).

Gedurende meerdere momenten in het jaar leiden we screeningsassistenten op. Heb je interesse na het lezen van onderstaande informatie? Neem dan contact op met Mario Elenbaas (personeelsadviseur) of Trude Weeda (hoofd screening & opleidingen) op respectievelijk 020 409 66 31 en 020 409 66 15.

Wat houdt de interne opleiding in?
Je start de baan met een opleidingstraject van 16 weken van 36 uur, waarvan 15 theoriedagen bij het Erasmus MC in Rotterdam. Verder bestaat de opleiding voornamelijk uit praktijklessen. Deze beginnen met het oefenen op een model. Dan volgt een instructieperiode welke wordt afgesloten met een praktijktoets bij het LRCB, het landelijk expertisecentrum voor bevolkingsonderzoek. Als deze toets met goed resultaat is behaald, volgt er een stage op een screeningslocatie. Je wordt door de collega’s daar begeleid in het maken van tempo, in combinatie met het op peil houden van de kwaliteit van de foto’s. Ook heel belangrijk is een juiste omgang met cliënten.

Wat ga je doen na het opleidingstraject?
Je werk omvat het hele screeningstraject; vanaf de ontvangst van de cliënten, de registratie en controle van persoonsgegevens, het borstonderzoek (dit heet mammografie). Daarnaast heb je een belangrijke rol in het informeren, instrueren, positioneren en geruststellen van de cliënt. Ook het opstarten en afsluiten van het onderzoekscentrum en de administratieve verwerking van gegevens behoren tot je takenpakket.

Wat vragen we van je?

 • Je hebt een afgeronde mbo-4 opleiding;
 • Een opleiding in technische, medische of verzorgende richting is een pre;
 • Na het opleidingstraject een beschikbaarheid van minimaal 32 uur per week;
 • Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en bent sociaal vaardig, wat onder meer blijkt uit een gemakkelijke omgang met mensen en een groot empathisch vermogen;
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, zowel mondeling, schriftelijk als non-verbaal en je bent representatief;
 • Je werkt systematisch, resultaatgericht, hygiënisch en hebt doorzettingsvermogen;
 • Je beschikt over een rijbewijs B en een auto om te kunnen reizen naar de verschillende locaties van de mobiele onderzoekscentra en om de bereikbaarheidsdiensten in te kunnen vullen.

Wat bieden we je?

 • Een uitdaging om een nieuwe weg in te slaan met onze interne opleiding tot screeningsassistent, welke op meerdere momenten in het jaar start en 4-5 maanden duurt;
 • Na de interne opleiding aansluitend een baan als screeningsassistent;
 • Inschaling volgens de Cao Ziekenhuizen: salarisschaal FWG 35 (€ 1.792 tot 2.665 bruto per maand bij 36 uur per week): tijdens de opleiding (eerste 5 maanden): € 2.207,- (FWG 35-4), tijdens het eerste werkervaringsjaar (volgende 12 maanden): € 2.278,- (FWG 35-5) en na het eerste werkervaringsjaar (bij vaste aanstelling): € 2.336,- (FWG 35-6);
 • Een prettige, collegiale werkomgeving;
 • Regelmatige werktijden, geen wisseldiensten en slechts eens per twee weken een bereikbaarheidsdienst;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals 8,33% vakantiebijslag en 8,33% eindejaarsuitkering, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer van 30 cent per kilometer (zonder maximering van het aantal kilometers) en een sportvergoeding van € 200,- netto per jaar naar rato van je dienstverband.

Informatie
Voor aanvullende informatie over deze functie kun je contact opnemen met Mario Elenbaas (personeelsadviseur) of Trude Weeda (hoofd screening & opleidingen) op respectievelijk 020 409 66 31 en 020 409 66 15. Meer informatie over Bevolkingsonderzoek Midden-West vind je op onze website.

Solliciteer >Werken bij Bevolkingsonderzoek Midden-West

Bevolkingsonderzoek Midden-West voert in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht de bevolkingsonderzoeken uit naar borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker.

Wij bieden nieuwe medewerkers een collegiale werksfeer in een open en informele organisatie met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij volgen de CAO ziekenhuizen.

Contact

Bevolkingsonderzoek Midden-West
Hoogoorddreef 54-e
1101 BE Amsterdam

Algemeen nummer
020 409 66 00 
maandag t/m vrijdag 08.30 - 17.00
personeelszaken@bevolkingsonderzoekmidden-west.nl

Route