Inkoop-/contractmanager

Aantal uren per week: 32 uur
Sluitingsdatum: 11-3-2019

De bevolkingsonderzoeken borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker worden in Nederland uitgevoerd en gecoördineerd door vijf (nu nog regionale) screeningsorganisaties. De Facilitaire Samenwerking Bevolkingsonderzoeken (FSB) is een coöperatie die activiteiten ontplooit op het gebied van informatietechnologie, informatiemanagement, contractbeheer en gezamenlijke inkooptrajecten ten behoeve van de vijf screeningsorganisaties. Belangrijke taken van de FSB zijn het beheer en de (her)ontwikkeling van op maat gemaakte IT-systemen en het realiseren of verbeteren van de data-uitwisseling met ketenpartners van de screeningsorganisaties.

Wij zijn per direct op zoek naar een proactieve en ervaren:

Inkoop-/contractmanager (32 uur per week, in Utrecht)

Die het een uitdaging vindt om het inkoop-/contractmanagement binnen de drie bevolkingsonderzoeken te positioneren en professionaliseren.

Wat ga je als inkoop-/contractmanager doen?
Als inkoop-/contractmanager ben je verantwoordelijk voor het voorbereiden, uitvoeren en beheersen van inkoop- en contractmanagementactiviteiten. Het gaat hierbij om veelal complexe en kritische processen waarbij je stuurt op risico’s, prestaties en kosten die een impact hebben op het primaire proces van de bevolkingsonderzoeken. Je adviseert de interne klant proactief op het gebied van inkoop-/contractmanagement en je bepaalt (mede) de inkoop- en aanbestedingsstrategie binnen het bevolkingsonderzoek. Je onderzoekt op welk gebied inkoopvoordelen gerealiseerd kunnen worden en vertaalt dit in een tactisch/operationeel inkoopjaarplan per bevolkingsonderzoek. Je werkt nauw samen met de interne klant en de leveranciers en neemt een centrale positie in tussen vraag en aanbod binnen de drie bevolkingsonderzoeken.

Je bent een professionele gesprekspartner die op professionele wijze vorm weet te geven aan  de relaties met leveranciers vanuit het perspectief van een lange termijn samenwerking. De tactisch, operationele verantwoordelijkheid bestaat enerzijds uit het tijdig en juist implementeren en inrichten en anderzijds uit het beheren en opvolgen van afspraken uit de contracten met de leveranciers. Tevens lever je een actieve bijdrage aan de ontwikkeling en professionalisering van de afdeling inkoop-/contractmanagement binnen de FSB.

Dit is je team
Je komt te werken in een team in oprichting/ontwikkeling. Op dit moment zijn er een kwartiermaker, een inkoop-/contractmanager en een assistent inkoop-/contractmanager aangesteld. Samen met een nog aan te stellen assistent inkoop-/contractmanager vorm je een duo om binnen het bevolkingsonderzoek de contracten en leveranciers te managen. Het doel is om de processen binnen de drie bevolkingsonderzoeken uniform te organiseren.

Wie ben jij?

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding op het gebied van bijvoorbeeld Facilitair Management en in het bezit van een diploma NEVI 2 of bereidt dit te behalen. Andere inkoop gerelateerde opleidingen zijn gewenst.
 • Je hebt minimaal 5 jaar werkervaring binnen een inkoop- of contractmanagementafdeling, bij voorkeur in de IT en/of gezondheidszorg.
 • Je beschikt over kennis van wet- en regelgeving op het gebied van Europees aanbesteden.
 • Daarnaast heb je ruime ervaring met multidisciplinaire complexe contracten en innovaties.
 • Je hebt ervaring en kennis van inkoopprocedures en het opstellen van contracten en leveranciersafspraken.
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.
 • Je hebt uitstekende adviesvaardigheden, een proactieve houding en een duidelijke visie op het inkoop-/contractmanagement vak.

Wat bieden we jou?

 • Een uitdagende en zelfstandige functie in een lerende organisatie met een belangrijke maatschappelijke doelstelling.
 • Een werkomgeving waar veel ruimte is voor eigen initiatief.
 • Een aanstelling van 32 uur per week, in eerste instantie voor de duur van anderhalf jaar.
 • Werkdagen zijn in overleg flexibel in te vullen.
 • Het kantoor van FSB bevindt zich in Hoog Catharijne in Utrecht. Daarnaast ben je bereid af en toe op locatie bij de screeningsorganisaties te werken. Gezien de ligging van de kantoren wordt reizen met het openbaar vervoer gestimuleerd.
 • Een jaarsalaris dat op basis van FWG 65 (cao Ziekenhuizen) minimaal € 48.857,- en maximaal € 73.594,- bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week bedraagt, inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering;
 • Het maandsalaris is maximaal € 5.257,- bruto bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week, exclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden zoals een sportvergoeding, korting op zorgverzekeringen en een eindejaarsuitkering.

Ben je enthousiast geworden?

Jij bent onze nieuwe inkoop-/contractmanager en je ziet jezelf een steentje bijdragen aan het voorkomen van kanker in Nederland, twijfel niet en solliciteer vóór 11 maart 2019 direct via de ‘Solliciteerbutton’

Wil je eerst meer weten over deze mooie rol dan kan je contact opnemen met Monique Maas bereikbaar onder telefoonnummer (06) 230 93 027.

Deze vacature zal tegelijkertijd zowel intern als extern worden geplaatst. Bij gelijke geschiktheid gaat de voorkeur uit naar interne kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Solliciteer > 

 

 

Contact

Hoofdkantoor
FSB Landelijk Beheer

Bezoekadres:

Godebaldkwartier 435
Gebouw Janssoenborch, 9e etage
3511 DT Utrecht
030 230 59 95

Helpdesk
t  030 2305 993

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Route