MBB'er in de screening

Aantal uren per week: deeltijd minimaal 16 en maximaal 32 uur

Als screeningslaborant (ook wel ‘MBB’er in de screening’ genoemd) heb je als hoofdtaak het maken van mammografieën van cliënten van het bevolkings-onderzoek borstkanker. Daarmee lever je een belangrijke bijdrage aan het vroegtijdig opsporen van borstkanker.

Je voert je werk uit in een mobiel of een vast borstonderzoekscentrum. Per dienst werk je met twee of meer collega’s samen. Teamspirit en een flexibele houding zijn een must.

Opleiding
Voordat je als screeningslaborant aan de slag gaat, volg je een theorie- en praktijkopleiding in ons opleidingscentrum. Deze duurt een aantal weken, afhankelijk of je fulltime of parttime beschikbaar bent.

Wat ga je doen

 • ‘Jouw’ borstonderzoekscentrum openen en gereed maken voor de komst van onze cliënten;
 • In samenwerking met de cliënt kwalitatief uitstekende mammografieën maken;
 • Je mammografieën beoordelen op technische kwaliteit en diagnostische waarde;
 • Een adviesbeoordeling en opmerkingen noteren voor de screeningsradioloog;
 • Meedoen aan fotobesprekingen met de radioloog, en aan intercollegiale kwaliteitstoetsingen en nascholingen.

Bij ons:

 • Krijg je een betaalde interne opleiding tot MBB’er in de screening;
 • Ben je daarna verzekerd van een baan;
 • Kom je terecht in een prettige, collegiale werkomgeving;
 • Heb je geen onregelmatige diensten en kun je in schoolvakanties vrij nemen;
 • Krijg je een uitstekende reiskostenvergoeding en overige arbeidsvoorwaarden. De screeningslaborant in ingeschaald in FWG 45 (CAO Ziekenhuizen).

Wie zoeken we

 • Heb je een bewijs van bevoegdheid van Radiodiagnostisch of Radiotheapeutisch Laborant of een afgeronde HBO-opleiding MBRT.

Solliciteer >Werken bij Bevolkingsonderzoek Zuid-West

Bevolkingsonderzoek Zuid-West heeft circa 210 medewerkers. Er wordt bij ons hard gewerkt, in informele sfeer. We hebben - binnen gestelde kaders - veel vrijheid om zelf ons eigen werk te organiseren en uit te voeren. Daarbij hechten we veel belang aan eigen initiatief en het nemen van verantwoordelijkheid. Onze medewerkers worden uitstekend toegerust om het werk optimaal te kunnen doen.

 

Bevolkingsonderzoek Zuid-West scoort hoog op kwaliteit en doelmatigheid. Ook de cliënttevredenheid is groot. De organisatie loopt bovendien voorop in het ontwikkelen en invoeren van vernieuwingen.

 

We hanteren de CAO Ziekenhuizen en hebben goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Ons kantoor is gevestigd aan de Zorgboulevard te Rotterdam. Daarnaast zijn verspreid over Zuid-Holland en Zeeland vijftien (mobiele) borstonderzoekscentra operationeel.

Contact
Bevolkingsonderzoek Zuid-West
Postbus 91163
3007 MD  Rotterdam

Bezoekadres:
Maasstadweg 124
3079 DZ  Rotterdam
hrm@bevolkingsonderzoekzuid-west.nl
088- 248 2100
Route