06_tekst1
04_tekst
05_tekst
Collega's aan het woord
Collega's aan het woord

Ik werk al bijna 25 jaar met veel plezier bij het bevolkingsonderzoek vanwege de zelfstandigheid en de leuke collega's. Samen heb je iedere dag opnieuw de verantwoording dat alles gesmeerd verloopt: de ontvangst, het maken van een perfecte mammografie, de eerste beoordeling en het oplossen van eventuele problemen.

Collega's aan het woord

Ik vind mijn werk enorm leuk en motiverend; samen met  andere gemotiveerde mensen werk je toe naar een mooi en waardevol eindproduct: een bevolkingsonderzoek dat veel mensenlevens kan besparen.

Collega's aan het woord

Ik vind het prettig om te werken op verschillende locaties met steeds een ander team en een diversiteit aan cliënten. De combinatie van screening en instructie brengt veel afwisseling in het werk. Ik leer veel over mezelf, dat vind ik het leukste aan mijn vak.

Collega's aan het woord

De variatie in mijn werk vind ik fijn : het omgaan met mensen, de zelfstandigheid, flexibiliteit, techniek en kwaliteit. Al deze aspecten maken dat ik dit werk leuk en spannend vind.

Collega's aan het woord

Ruim 14 jaar ben ik met veel plezier werkzaam bij Bevolkingsonderzoek Noord.
De diverse onderzoeken voor het vroegtijdig opsporen van kanker vind ik belangrijk. Samen met mijn collega’s zorgdragen voor een goed verloop van het administratieve proces, de veelzijdige werkzaamheden en het contact met de cliënten geven mij veel voldoening in het werk.

Werken bij
Werken bij

De bevolkingsonderzoeken naar kanker worden uitgevoerd door vijf regionale screeningsorganisaties. In totaal werken hier ongeveer 900 enthousiaste en betrokken medewerkers. Wij volgen de Cao Ziekenhuizen en bieden goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Bevolkingsonderzoek

Een minder zware behandeling, een grotere kans op genezing en het terugdringen van sterfte: dat is het doel van de vroege opsporing van kanker door middel van screening. In Nederland kennen we drie bevolkingsonderzoeken naar kanker:
- Borstkanker (voor vrouwen van 50 t/m 75 jaar);
- Baarmoederhalskanker (voor vrouwen van 30 t/m 60 jaar);
- Darmkanker (voor mannen en vrouwen van 55 t/m 75 jaar).
 

De bevolkingsonderzoeken worden aangeboden door de overheid.
Deelname is gratis en vrijwillig.