Bevolkingsonderzoek Zuid

Bevolkingsonderzoek Zuid is werkzaam in de provincies Noord-Brabant en Limburg. Vanwege de uitgestrektheid van onze regio, hebben wij  vier kantoren: in Eindhoven, Maastricht, Venlo en Breda.

Jaarlijks nodigen wij een ongeveer 275.000 vrouwen in de leeftijd van 50 t/m 75 jaar uit voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Het onderzoek (een mammografie) wordt uitgevoerd in een van onze vijftien onderzoekscentra. Beoordeling van de onderzoeken vindt plaats door onze speciaal hiervoor opgeleide radiologen.

Voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker nodigen wij jaarlijks ongeveer 165.000 vrouwen uit in de leeftijd van 30 t/m 60 jaar. Het onderzoek (een uitstrijkje) vindt plaats bij de huisarts. De beoordeling vindt plaats in een van de elf regionale pathologielaboratoria.

Het bevolkingsonderzoek darmkanker is in 2014 van start gegaan en wordt gefaseerd ingevoerd. Als het onderzoek helemaal is ingevoerd (2019) nodigen wij jaarlijks ongeveer een half miljoen mannen en vrouwen in de leeftijd van 55 t/m 75 jaar uit om mee te doen. Ingezonden ontlastingstesten worden beoordeeld in drie landelijke laboratoria.
Naast de uitnodigingen en herinneringen, verzenden wij voor alle drie de bevolkingsonderzoeken ook de uitslagbrieven aan de cliënt.

Bij Bevolkingsonderzoek Zuid werken ongeveer 220 medewerkers.
Het management, de administratie en de ondersteunende diensten werken vanuit de kantoren in Eindhoven, Maastricht, Venlo en Breda. Ongeveer twee derde van onze medewerkers werkt als MBB‘er in de screening (screeningslaborant) in een van onze onderzoekscentra voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Wij beschikken 14 mobiele onderzoekscentra. In ons kantoor in Eindhoven is ook een vast onderzoekscentrum gevestigd.

Onze organisatie kenmerkt zich door korte lijnen en een informele sfeer. Onze medewerkers dragen met enthousiasme, betrokkenheid en deskundigheid bij aan onze doelstellingen.Werken bij Bevolkingsonderzoek Zuid

Bevolkingsonderzoek Zuid voert in de provincies Noord-Brabant en Limburg de bevolkingsonderzoeken uit naar borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker.

Wij bieden nieuwe medewerkers een collegiale werksfeer in een open, een informele organisatie, rechtspositie volgens CAO ziekenhuizen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Larixplein
Contact

Bevolkingsonderzoek Zuid

Locatie Eindhoven
Larixplein 5
5616 VB Eindhoven

Locatie Maastricht
Australiëlaan 12
6199 AA Maastricht-Airport

t 088 00 01 300
f 088 00 01 399
 

Route