Bevolkingsonderzoek Oost

Bevolkingsonderzoek Oost is werkzaam in de provincies Gelderland en Overijssel. Ons kantoor is gevestigd in Deventer.

Bevolkingsonderzoek borstkanker
Jaarlijks nodigen wij ongeveer 250.000 vrouwen in de leeftijd van 50 t/m 75 jaar uit voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Het onderzoek (een mammografie) wordt uitgevoerd in één van onze 15 onderzoekscentra. Beoordeling van de onderzoeken vindt plaats door onze speciaal hiervoor opgeleide radiologen.

Bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker
Voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker nodigen wij jaarlijks ongeveer 140.000 vrouwen uit in de leeftijd van 30 t/m 60 jaar. Het onderzoek (een uitstrijkje) vindt plaats bij de huisarts. De beoordeling vindt plaats in één van de 7 regionale pathologielaboratoria. Vanaf begin 2017 wordt het vernieuwde bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker ingevoerd. De belangrijkste veranderingen zijn:

  • dat er gescreend wordt op de aanwezigheid van hoog-risicotypes van het Humaan Papilloma virus (hrHPV), de veroorzaker van baarmoederhalskanker
  • vrouwen een zelfafnameset kunnen aanvragen als ze een herinneringsbrief ontvangen.

Bevolkingsonderzoek darmkanker
Het bevolkingsonderzoek darmkanker is in 2014 van start gegaan en wordt gefaseerd ingevoerd. Als het onderzoek helemaal is ingevoerd (2019) nodigen wij jaarlijks ongeveer een half miljoen mannen en vrouwen in de leeftijd van 55 t/m 75 jaar uit om mee te doen. Ingezonden ontlastingstesten worden beoordeeld in drie landelijke laboratoria.

Voor alle drie de bevolkingsonderzoeken verzenden wij de uitslagbrieven aan de cliënt. Bij Bevolkingsonderzoek Oost werken ongeveer 180 medewerkers.
Het management, de administratie en de ondersteunende diensten werken vanuit het kantoor in Deventer. Ongeveer twee derde van onze medewerkers werkt als MBB‘er in de screening (screeningslaborant) in één van onze onderzoekscentra voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Wij beschikken over 10 mobiele en 5 vaste onderzoekscentra (Nijmegen, Deventer, Apeldoorn, Enschede en Zwolle).

In 2016 is Bevolkingsonderzoek Oost gestart met teamgericht werken, waar het kan in multidisciplinaire teams (MDT’s) Onze organisatie kenmerkt zich door korte lijnen en een informele sfeer. Onze medewerkers dragen met enthousiasme, betrokkenheid en deskundigheid bij aan onze doelstellingen.Werken bij Bevolkingsonderzoek Oost

Bevolkingsonderzoek Oost voert in de provincies Gelderland en Overijssel de bevolkingsonderzoeken uit naar borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker.

Wij bieden nieuwe medewerkers een collegiale werksfeer in een open, een informele organisatie, rechtspositie volgens CAO ziekenhuizen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Contact

Bevolkingsonderzoek Oost

Zutphenseweg 51
7418 AH Deventer
Postbus 2107
7420 AC Deventer

T 088 11 86 200
F 088 11 86 301
algemeen@bevolkingsonderzoekoost.nl
 

Route