Bevolkingsonderzoek Noord

Bevolkingsonderzoek Noord is werkzaam in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe. Ons kantoor is gevestigd in Groningen.

Jaarlijks nodigen wij een kleine 150.000 vrouwen in de leeftijd van 50 t/m 75 jaar uit voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Het onderzoek (een mammografie)  wordt uitgevoerd in een van onze acht onderzoekscentra. Beoordeling van de onderzoeken vindt plaats door onze speciaal hiervoor opgeleide radiologen.
Voor het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker nodigen wij jaarlijks ongeveer 75.000 vrouwen uit in de leeftijd van 30 t/m 60 jaar. Het onderzoek (een uitstrijkje) vindt plaats bij de huisarts. De beoordeling vindt plaats in een van de vijf regionale pathologielaboratoria.
Het bevolkingsonderzoek darmkanker is in 2014 van start gegaan en wordt gefaseerd ingevoerd. Als het onderzoek helemaal is ingevoerd (2019) nodigen wij jaarlijks ongeveer een half miljoen mannen en vrouwen in de leeftijd van 55 t/m 75 jaar uit om mee te doen. Ingezonden ontlastingstesten worden beoordeeld in drie landelijke laboratoria.
Voor alle drie de bevolkingsonderzoeken verzenden wij de uitslagbrieven aan de cliënt.

Bij Bevolkingsonderzoek Noord werken ongeveer 120 medewerkers.
Het management, de administratie en de ondersteunende diensten werken vanuit het kantoor in Groningen. Ongeveer twee derde van onze medewerkers  werkt als MBB‘er in de screening (screeningslaborant) in een van onze onderzoekscentra voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Wij beschikken over zeven mobiele onderzoekscentra. In ons kantoor in Groningen is ook een onderzoekscentrum gevestigd.

Onze organisatie kenmerkt zich door korte lijnen en een informele sfeer. Onze medewerkers dragen met enthousiasme, betrokkenheid en deskundigheid bij aan onze doelstellingen.Werken bij Bevolkingsonderzoek Noord

Bevolkingsonderzoek Noord is verantwoordelijk voor de uitvoering van de bevolkingsonderzoeken borstkanker, baarmoederhalskanker en darmkanker in de provincies Groningen, Friesland en Drenthe.

Wij bieden nieuwe medewerkers een collegiale werksfeer in een open en informele organisatie met goede secundaire arbeidsvoorwaarden. Wij volgen de CAO ziekenhuizen.

Kantoor Noord
Contact

Bevolkingsonderzoek Noord
Queridolaan 5 
Postbus 425 
9700 AK Groningen

t 050 - 520 88 99
info@bevolkingsonderzoeknoord.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Route